Specijalista Kondicionog Treninga
Uživo kurs

Da li ste spremni da podignete svoje veštine na viši nivo?

Sada imate priliku da se specijalizujete za rad sa sportistima ili sportski orjentisanim rekreativcima, kroz uživo predavanja u trajanju od 7 vikenda. 

NASM organizacija je postala zvanični partner u obrazovanju NBA udruženja sportskih trenera (NBATA).  Iskoristite priliku da učite od najboljih iz ove branše i zaslužite svetski priznat sertifikat!

Kao kondicioni trener, fokusiraćete se na optimizaciju sportske izvedbe, poboljšanje izdržljivosti i unapređenje opšte fizičke kondicije. Vaša uloga će biti da osmislite i sprovedete efikasne programe treninga koji će klijentima pomoći da postignu svoje ciljeve u vezi sa fitnesom, bilo da je u pitanju poboljšanje sportskih performansi ili postizanje bolje kondicije u svakodnevnom životu.

Specijalizacija za kondicionog trenera obuhvata duboko razumevanje fiziologije vežbanja, principa treninga, ishrane i oporavka. Kroz obuku i praksu, stičete veštine u planiranju i sprovođenju raznovrsnih trening programa koji su prilagođeni individualnim potrebama i ciljevima klijenata.

Pored toga, kao kondicioni trener imaćete priliku da radite sa različitim grupama ljudi, uključujući profesionalne sportiste, rekreativce, kao i pojedince koji žele da poboljšaju svoje zdravlje i kondiciju. Vaša stručnost će biti od ključnog značaja u pomoći klijentima da ostvare svoj puni potencijal i postignu željene rezultate.

Šta dobijate završavanjem ovog kursa?

Upišite online kurs Specijalista korektivnog vežbanja, i zaslužite svetski priznat sertifikat Natonal Academy of Sports Medicine (NASM), organizacije koja iza sebe ima više od 35 godina iskustva i liderstva u fitnes industriji. (www.nasm.org).

Obuka se održava uživo u Novom Sadu u trajanju od 8 vikenda. Predavanja vode regionalni master NASM treneri  na srpskom jeziku. Ono što je posebna prednost ovog kursa je što pored uživo obuke imate i pristup online sadržaju kursa u trajanju od  godinu dana. Što vam omogućava da uvek budete u toku sa najnovijim smernicama i da konstantno nadograđujete svoje znanje.

Nakon završenog kursa dobijate međunarodno priznat sertifikat koji vredi 1.9 CEU bodova i koji potvrđuje vašu kontinurianu strast i  ulaganje u svoje znanje što će vas istaći među konkurencijom i predstaviti kao stručnjaka u fitnes industriji.

Kako funkcioniše kurs?

Sadržaj kursa

Poglavlje 1: Integrisani trening

U ovom poglavlju ćete naučiti principe integrisanog treninga, njegove komponente, naučno obrazloženje i naučne dokaze

Poglavlje 2: Nauka o ljudskom kretanju

Naučićete biomehaničku terminologiju kao i da objasnite funkcionalnu anatomiju koja se odnosi na integrisani trening sportskih performansi.

     

6 Video zapisa

Poglavlje 3: Testiranje sportskih performansi

Naučićete komponente i funkciju integrisane procene sportskih performansi i metode za određivanje spremnosti sportiste za takmičenje.

Poglavlje 4: Koncepti treninga fleksibilnosti

Saznaćete naučno obrazloženje za korišćenje integrisanog programa obuke za fleksibilnost.

Poglavlje 5: Trening metaboličkog-energetskog sistema

Naučićete da razlikujete aerobni i anaerobni energetski sistem i važnost uloge treninga metaboličkog energetskog sistema u poboljšanju sportskih performansi.

Poglavlje 6: Koncepti kor treninga

Objasnite važnost kor muskulature i njenu vezu sa poboljšanjem performansi.

Poglavlje 7: Koncepti treninga ravnoteže

Naučićete koja je uloga treninga ravnoteže u poboljšanju sportskih performansi i prevenciji povreda.

Poglavlje 8: Koncepti pliometrijskog treninga

Naučićete pliometrijske tehnike i njihovu ulogu u poboljšanju performansi i prevenciji povreda.

Poglavlje 9: Koncepti SAQ treninga (speed, agility and quickness)

Naučićete pravilnu tehniku izvođenja vežbi brzine, agilnosti i reaktivnosti (SAQ) i njihovu ulogu u poboljšanju performansi i prevenciji povreda.

Poglavlje 10: Koncepti treninga sa opterećenjem

Naučićete koja je ulogs treninga sa opterećenjem u poboljšanju sportskih performansi i koji su stadijumi sindroma opšte adaptacije.

Poglavlje 11: Nauka o periodizaciji OPT™ modela

Naučićete koje su to trenžne varijable u okviru modela Optimum Performance Training® (OPT™) i kako pravilno manipulisati ovim varijablama za poboljšanje performansi i postizanju specifičnih ciljeva.

18 Video zapisa

Poglavlje 12: Olimpijsko dizanje za poboljšanje performansi

Saznaćete razloge za korišćenje olimpijskih dizanja u poboljšanju performansi.

Poglavlje 13: Prevencija povreda kod sportista

Naučićete strategije za prevenciju povreda i koje su to  uobičajene povrede vezane za fizičku aktivnost.

12 Video zapisa

Poglavlje 14: Sportska ishrana

Naučićete da dajete savete o sportskoj ishrani koji su u okviru prakse kondicionog trenera i opišete strategije ishrane pre i posle treninga.

Poglavlje 15: Ergogena pomagala

Koje su to uobičajene supstance koje se koriste za poboljšanje performansi i etička i pravna pitanja u vezi sa upotrebom ergogenih pomagala.

Poglavlje 16: Psihologija u sportu

Naučićete psihologiju performansi i njenu ulogu u postizanju najboljih sportskih rezultata.

8 Video zapisa

Kada završite kurs, ispit polažete online iz udobnosti svoga doma. Završni ispit se sastoji od 100 pitanja na kojima prepoznajete tačne odgovore. Da biste položili potrebno je da ostvarite rezultat od 70% ili više tačnih odgovora.  Imate 90 minuta da završite ispit.

Uz kurs uživo dobijate i online materijal koji prati sadržaj kursa:

Online sadržaj je na engleskom jeziku, s tim da imate ispod svake video prezentacije transkirpt (takođe na engleskom) koji mnogo olakšava razumevanje.

Ispit polažete online, u formi testa na kojem zaokružujete tačne odgovore.

NASM FACTS

Najčešća pitanja

Kurs Specijalista kondicionog treninga (NASM-PES) vredi  1.9 CEU bodova.

NASM Provider logo

Potrebno je da znate engleski jezik. Online sadržaj kursa, kao i ispit su na engleskom s tim da ispod svake video prezentacije postoji transkript (takođe na engleskom) koji mnogo olakšava raumevanje. Neće Vam biti problem da pratite predavanja ukoliko ste ranije učili ovaj jezik. Ispit je u formi testa na kojem samo zaokružujete tačne odgovore.

Sa online obukom možete da započnete kada Vi želite. Sami određujete vreme kada ćete pratiti nastavu u zavisnosti od Vašeg slobodnog vremena. Sadržaju možete da pristupite putem telefona, tableta ili desktop računara, gde god da se nalazite.

Imate ukupno godinu dana pravo da pristupate sadržaju kursa od dana aktivacije. Pristup ispitu dobijate odvojeno od sadržaja i takođe imate godinu dana pravo da pristupate ispitu od dana aktivacije i imate ukupno 3 pokušaja da položite ispit

Ispit polažete online u obliku testa na kojem prepoznajete tačne odgovore. Test sadrži 100 pitanja i imate ukupno 90 minuta da završite ispit. Da biste položili ispit potrebno je da ostvarite rezultat od 70% ili više tačnih odgovora. 

Ne brinite! Imate pravo na tri pokušaja u roku od godinu dana da položite završni ispit. Ako ne položite prvi put, možete da napravite pauzu, ponovo pređete oblasti  u koje niste bili sigurni i zatim pokušate ponovo. Možete da kupite i dodatne testove po ceni od 149 evra.

Kada uspešno položite ispit, sertifikat će Vam biti odmah dostupan u elektronskoj formi na Vašem NASM nalogu.

Sertifikat NASM-PES ne ističe i nije ga potrebno obnavljati.

SPECIJALISTA KONDICIONOG TRENINGA
Novi Sad i Beograd

 CENA KURSA:

140.600 RSD (1200€)

Ukoliko Vam je potrebna pomoć ili dodatne informacije oko načina kupovine kursa, posetite ovaj LINK ili nas kontaktirajte.

Pridružite se listi čekanja Obavestićemo Vas kada proizvod bude ponovo dostupan za kupovinu. Molimo Vas da ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.

No fields found, please go to settings & save/reset fields