Online treninzi: KAKO IZGRADITI USPEŠNO FITNES POSLOVANJE?

Želite da obučavate klijente online i da budete u mogućnosti da učite, steknete sertifikat i počnete da radite sve iz udobnosti Vašeg doma?

 Upoznajte se sa kursom Specijalista Online Treninga i naučite sve trikove koje koriste uspešni online treneri.

Naučite kako da započnete svoj posao sa virtuelnim treninzima pomoću prave tehnologije, aplikacija za fitnes, podešavanja studija/ radnog prostora i opreme za fitnes.

 Online trening je sada traženiji nego ikad. Uz širok spektar tehnoloških mogućnosti i aplikacija za virtuelnu obuku, možete se okrenuti ka online načinu vođenja treninga u nekoliko relativno lakih koraka.. 

Da biste započeli svoj posao online treninga na mreži, prvo morate da odaberete odgovarajuću tehnologiju, uređaj i fitnes aplikacije za vođenje treninga. Dalje, treba da odredite svoj virtuelni radni prostor. Na kraju, morate biti sigurni da imate potrebnu opremu za fitnes da biste efikasno trenirali svoje klijente. Neka Vas strah od nepoznatog ne spreči da napravite korak napred i da se oprobate u drugačijem svetu vođenja treninga. Iako svoje klijente možete trenirati praktično sa bilo kog mesta, lepo je imati namenski prostor koji Vam omogućava da budete što organizovaniji i efikasniji. 

Pre nego što odaberete prostor za trening u svom domu, postavite sebi sledeća pitanja: 

  • Da li ću imati dovoljno prostora da demonstriram vežbe za svoje klijente?
  • Da li ovaj prostor ima dovoljno mesta za svu moju opremu?
  • Da li je prostor profesionalan, čist i bez ometanja?
  • Da li ću imati gde da sedim i posmatram svog klijenta, dok mu istovremeno dajem instrukcije?
  • Da li ovaj prostor ima dovoljno svetla u bilo koje doba dana?

Obavezno imajte dovoljno prostora između fotoaparata i mesta odakle radite! 

Imajući to na umu, Vaša pripremljenost za trening je presudna. Ako tokom treninga ne biste izašli iz teretane, nemojte to raditi ni kod kuće. Profesionalnost je ključna.  

Dovoljno osvetljenje (bilo prirodno ili veštačko) presudno je kada radite sa klijentima na mreži. Da li ste ikada napravili fotografiju pri slabom svetlu i primetili da je zrnasta i pikselirana? Veb kamere rade na isti način. Potrudite se da Vaši klijenti imaju što jasniju sliku tokom svog treninga. Ako su prozori iza Vas dok radite, na kameri ćete izgledati mračno. Vaš klijent Vas neće dobro videti, a Vi možete ostaviti utisak da ste neprofesionalni ili nespremni. Zapamtite, vreme Vašeg klijenta je dragoceno i plaćeno. Važno je pružiti što profesionalniju moguću uslugu za svog klijenta – čineći njegovu investiciju vrednu potrošnje. 

Razmotrite sve načine na koje svoj lični prostor za trening možete učiniti što praktičnijim za rad. Bučna pozadina Vam odvlači pažnju. Psi koji laju, bebe koje plaču, tajmeri koji se isključuju i obaveštenja sa Vašeg telefona mogu oduzeti vrednost vremena klijenta sa Vama. Iako će se neke od ovih stvari sigurno dogoditi, smanjite mogućnost gde god možete. Onlajn obuka Vam omogućava da dosegnete širu publiku. Online trening može biti pristupačniji od personalnog (posebno bez članstva u teretani). 

Onlajn obuka znači da Vaš klijent i dalje može da vežba sa Vama, bez obzira na Vašu lokaciju.

Ukoliko i Vi želite da postanete Specijalista Online Treninga više infomacija možete dobiti klikom na dugme 🙂

Prijavite se da biste dobijali nove sadržaje, ekskluzivne ponude i još mnogo toga od HFS-a.

Pogledajte i ostale članke

Kako postati Personalni trener?

Za mnoge ljude fitnes predstavlja stil života, bilo da su u pitanju rekreativci i zaljubljenici u fitnes, ili profesionalci – personalni trener ili fitnes instruktor. Međutim, kako da

Pročitaj više