TRX trening- drugačija vizija treninga snage

Trening snage nije teško razumeti: Ako podignete neki teži predmet, postaćete jači. Ali pronalaženje sigurnog, održivog rešenja može predstavljati izazov.

TRX trening sistem je takav da je beskonačno prilagodljiv.

TRX donosi rešenje za trening snage, jer vežbač određuje “otpor“ podešavanjem udaljenosti tačke oslonca. Za vežbe u  stojećem stavu otpor kontrolišemo koračanjem napred ili nazad (što su Vam noge bliže tački oslonca- teret je teži) ili modifikovanjem stava stopala (širi stav olakšava otpor dok uzak stav otežava izvodjenje vežbe). Za vežbe na zemlji lakše je ukoliko se približite tački oslonca olakšavate izvođenje a udaljavanjem otežavate.

Razmislite o treningu snage u stilu “bootcampa“. Ako Vam trener kaže da uzmete set tegova srednje težine, verovatno ćete uzimati tegove iste težine iz meseca u mesec, čak i ako ste fizički spremni da pređete na veće težine. Sa vežbama na TRX trakama možete da se pomerate napred ili nazad da biste testirali nove nivoe otpora, različito opterećenje i to sa istom opremom.

Praktično svako može da postavi TRX trake za trening snage. Postoje hiljade TRX kvalifikovanih trenera širom sveta koji nude personalne ili online treninge, a na TRX mreži možete pronaći i besplatne treninge u zavisnosti od Vašeg cilja.

Treba Vam pomoć u proceni vašeg napretka?

 Pokušajte da dodate novi AMRAP krug (“što je moguće više ponavljanja /rundi“) svojim vežbama svakog meseca i pratite koliko ponavljanja / rundi obavite tokom četiri uzastopne nedelje.

Imate tendenciju da držite svoje treninge na istom nivou?

Obeležite mesto na kom Vam stoje stopala flomasterom na podu u prostoru za vežbanje kako biste vizuelno dokumentovali svoj napredak.

Pronalaženje pravog programa snage može da deluje zastrašujuće (naročito kada započinjete) ali dugoročni trening snage povećava gustinu kostiju, smanjuje rizik od osteoporoze, pomaže u upravljanju mnogim hroničnim stanjima i pomaže Vam da sagorite više kalorija. Jasno rečeno, važno je i svi bi trebalo da rade trening snage!

Ne postoji prečica za jačanje, nijedan rekvizit ne može da uradi posao umesto Vas. Ali TRX trake Vam mogu pojednostaviti trening snage čak  ga učiniti zabavnim.

Ukoliko želite da postanete i Vi TRX instruktor kliknite na dugme sa leve strane, a ukoliko želite da vidite ponudu rekvizita kliknite na dugme sa desne strane :).

Prijavite se da biste dobijali nove sadržaje, ekskluzivne ponude i još mnogo toga od HFS-a.

Pogledajte i ostale članke

Kako postati Personalni trener?

Za mnoge ljude fitnes predstavlja stil života, bilo da su u pitanju rekreativci i zaljubljenici u fitnes, ili profesionalci – personalni trener ili fitnes instruktor. Međutim, kako da

Pročitaj više