Bodibilding - Online Kurs

Pomozite klijentima da dostignu vrhunsku fizičku formu i ostvare svoj maksimalni potencijal.

Potpuno nova NASM specijalizacija za bodibilding trenera (NASM-PBC) pružiće vam priliku da unapredite znanje o programiranju treninga kako biste zadovoljili potrebe klijenata koji vole da dižu tegove ili da se takmiče u bodibildingu. Plan i program edukacije ima sveobuhvatan pristup programiranju za postizanje idealne fizičke građe. Naučićete sve što je potrebno, od pravilno isplaniranih i programiranih treninga sa tegovima, preko pravilne i efikasne tehnike izvođenja vežbi do adekvatne i svrsishodne ishrane, kao i pravilne suplementacije za bodibilding sportiste i fitnes entuzijaste, svih nivoa i iskustava.

Zahvaljujući naučnim i stručnim informacijama, možete pomoći klijentima da razbiju sve dezinformacije oko bodibilding treninga a koje se često vide na društvenim mrežama i internetu. Naučićete kako da koristite pravilno i efikasno programiranje koje vam daje inspiraciju, uvid i metode da uspešno postignete svoje ciljeve ili obučite klijente prema njihovim estetskim težnjama.

Zašto bi trebalo da postanete trener bodibildinga?

Savladajte umetnost i nauku treniranja bodibilding sportista. Postanite ekspert kome se vaši klijenti obraćaju za sve svoje potrebe za transformacijom tela.

Vrhunski digitalni sadžaj!

Pristupite najnovijem programu NASM Bodibilding  na vrhunskoj, interaktivnoj platformi za digitalno učenje koja se može koristiti bilo kada, bilo gde i na bilo kom uređaju! Dobićete 100% najkvalitetnije iskustvo i vrhunski digitalni sadžaj!

Imate godinu dana pravo da pristupate sadržaju kursa.

Edukacija obuhvata: teorijski priručnik, prezentacije, video prezentacije, skriptu sa vežbama i njihovim modifikacijama, bazu snimaka sa vežbama,  pitanja za pripremu ispita, kao i finalni test.

Obuka je na engleskom jeziku, s tim da imate ispod svake video prezentacije transkirpt (takođe na engleskom) koji mnogo olakšava razumevanje.

Ispit je online u obliku testa na kojem prepoznajete tačne odgovore.

Sadržaj kursa

Poglavlje 1: Uvod

Saznajte više o ulozi trenera bodibildinga, ciljevima programa i kako vam NASM specijalizacija može pomoći da unapredite svoju karijeru.

Poglavlje 2: Uvod u poboljšanje fizičke forme i fizičkog izgleda

Pregled istorije bodibildinga, i definisanje sportiste iz aspekta anatomije, fiziologije… Gde se bodibilding nalazi unutar pejzaža zdravlja, velnesa i sportskih performansi.

Poglavlje 3: Osnove anatomije, fiziologije i biomehanike

Osnovni pregled opšte anatomije i telesnih sistema, uključujući nervni, skeletni, mišićni i endokrini sistem. Druga polovina poglavlja ispituje discipline biomehanike i kineziologije, koje se zajednički nazivaju Nauka o ljudskim pokretima.

Poglavlje 4: Osnove metabolizma, energetskog balansa i gubitka masti

Naučite sve o metabolizmu, koji se odnosi na hemijske procese živog organizma koji obezbeđuju energiju. Sposobnost izvođenja pokreta zahteva stalno snabdevanje energijom, a proces generisanja kinetičke energije iz izvora potencijalne energije se naziva metabolizam.

Poglavlje 5: Mišićna hipertrofija

Uvod u fiziologiju mišićne hipertrofije. Govoriće se o miofibrilnoj hipertrofiji (uporednim paralelnim mehanizmima) i sarkoplazmatskoj (estetskoj) hipertrofiji. Takođe, naučite glavne mehanizme hipertrofije: mehaničku napetost, oštećenje mišića i metabolički stres.

Poglavlje 6: Makronutrijenti

U ovom poglavalju ćete naučiti strukturu i funkciju proteina, ugljenih hidrata i masti, kao i varenje i apsorpciju svakog makronutrijenta.

Poglavlje 7: Mikronutrijenti i hidratacija

U ovom poglavlju naučićete razlike između vitamina rastvorljivih u vodi, vitamina rastvorljivih u mastima i minerala, kao i o implikacijama na zdravlje i fizički izgled.

Poglavlje 8: Suplementacija

Naučite uobičajene rizike, prednosti i efikasnost suplemenata za poboljšanje gubitka masti i povećanju mišićne hipertrofije.

Poglavlje 9: Lekovi za poboljšanje performansi (PED)

Naučite uobičajene PED koje se koriste za poboljšanje gubitka masti i hipertrofije. Ovo poglavlje će edukovati trenere bodibildinga o rizicima i opasnostima koje sa sobom nose PED, kao što su anabolički steroidi i stimulansi.

Poglavlje 10: Procene fizičke forme i estetike tela

Naučićete kako da izvršite sveobuhvatnu procenu fizičke forme i estetike tela bodibilding klijentima.

Poglavlje 11: Procena ishrane

Osnovni uvod u zdrave navike u ishrani, smernice i komponente obrazaca zdrave ishrane.

Poglavlje 12: Zagrevanje, oporavak i prevencija povreda

U ovom poglavlju naučićete kako da primenite korektivno zagrevanje kako bi se smanjio rizik od povreda, povećala pokretljivost zglobova i aktivacija mišića.

Poglavlje 13: Trening sa opterećenjem i kor trening

Naučićete naučne i aplikativne aspekte treninga sa opterećenjem, kao i o prednostima kor treninga.

Poglavlje 14: Kardiorespiratorni trening i fizička aktivnost bez organizovanog fizičkog vežbanja (NEAT)

Naučićete sve o kardiorespiratornom treningu. Takođe ćete naučiti efekte kardio treninga i NEAT-a na sastav tela (gubitak masti, povećanje mišića, atrofija mišića).

Poglavlje 15: Principi vođenja treninga

Naučite osnovne principe vođenja treninga kako biste motivisali i podržali sportiste na njihovom putu ka postizanju rezultata. Poglavlje će ukratko dati pregled psihologije i promene ponašanja, kao i načina na koji se ovi principi primenjuju na vođenje treninga kod sportista bodibildinga.

Poglavlje 16: Programiranje treninga

Naučićete kako da programirate trening za sportiste koji se bave bodibildingom i različite protokole programa i kako se oni primenjuju.

Poglavlje 17: Programiranje ishrane

Naučite različite strategije programiranja pravilne ishrane za bodibilding sportiste, uključujući određivanje kalorijskih potreba, ciljeva makronutrijenata i vremenskog rasporeda i periodizacije nutrijenata.

Poglavlje 18: Postizanje najboljih ličnih rezultata za takmičenje ili lične ciljeve

Naučite važne komponente u ishrani i treningu za sportiste koji pokušavaju da dostignu vrhunac u vreme takmičenja. Naučite važna razmatranja koja su vam neophodna kada se pripremate za takmičenje u bodibildingu.

Poglavlje 19: Održivost transformacije tela

Naučite strategije za sprečavanje hiperfagije nakon dostizanja prekretnice u fizičkom izgledu. Poglavlje će detaljno opisati dugoročne strategije za održavanje ciljeva postignutih tokom transformacije tela.

Kada završite kurs, ispit polažete online iz udobnosti svoga doma. Završni ispit se sastoji od 100 pitanja na kojima prepoznajete tačne odgovore. Da biste položili potrebno je da ostvarite rezultat od 70% ili više tačnih odgovora.  Imate 90 minuta da završite ispit.

Priručnik za programiranje treninga: Dobijate pristup unapred pripremljenim šablonima za procenu forme, materijalima i programima vežbanja, uključujući programe korektivnog vežbanja za zagrevanje i programe vežbanja za sve četiri faze OPT™ modela.

 

Priručnik za programiranje ishrane: Dobijate pristup planovima konzerviranih obroka, uključujući obroke za različite segmente (bikini, bodibilding…) i ciljeve (velika mišićna masa, izdefinisani mišići) kroz primere iz stvarnog života.

Edukacija obuhvata:

Žašto izabrati NASM specijalizaciju?

 

Skoro četiri decenije, Nacionalna akademija za sportsku medicinu predstavlja zlatni standard za fitnes edukacije i pretvaranje ljubitelja fitnesa u fitnes lidere. Online specijalizacija za bodibilding trenera  vam može pomoći u postizanju vrhunskih rezultata. Znanje koje steknete na ovoj edukaciji može vam pomoći da postanete vrhunski trener čije je zvanje priznato svuda u svetu i može vam pomoći da postignete svoju ličnu verziju uspeha u dizanju tegova i postizanju idealne fizičke građe.

 

Specijalizacija je dizajnirana posebno za profesionalce (kao i fitnes i sportske entuzijaste) koji traže najnoviji sadržaj, strategije i programiranje zasnovane na naučnim činjenicama i dokazima za optimizaciju razvoja fizičke forme. Ukoliko ste već trener, ovaj kurs vam može pomoći da poboljšate rezultate i unapredite  poslovanje tako što ćete transformisati svoje klijente u elitne sportiste dok transformišete i svoju karijeru u tom procesu. 

Prijavite se danas da biste započeli svoje putovanje kao inspirativan, obrazovan i ciljno orijentisan trener koji je potreban svojim klijentima.

Najčešća pitanja

Kurs Bodibilding (NASM-PBC) vredi  1.9 CEU bodova.

NASM Provider logo

Potrebno je da znate engleski jezik. Obuka je na engleskom ali postoji transkript (takođe na engleskom) koji mnogo olakšava raumevanje. Neće Vam biti problem da pratite predavanja ukoliko ste ranije učili ovaj jezik.

Sa online obukom možete da započnete kada Vi želite. Sami određujete vreme kada ćete pratiti nastavu u zavisnosti od Vašeg slobodnog vremena. Sadržaju možete da pristupite putem telefona, tableta ili desktop računara, gde god da se nalazite.

Imate ukupno godinu dana pravo da pristupate sadržaju kursa od dana aktivacije. Pristup ispitu dobijate odvojeno od sadržaja i takođe imate godinu dana pravo da pristupate ispitu od dana aktivacije i imate ukupno 3 pokušaja da položite ispit

Ispit polažete online u obliku testa na kojem prepoznajete tačne odgovore. Test sadrži 100 pitanja i imate ukupno 90 minuta da završite ispit. Da biste položili ispit potrebno je da ostvarite rezultat od 70% ili više tačnih odgovora. 

Ne brinite! Imate pravo na tri pokušaja u roku od godinu dana da položite završni ispit. Ako ne položite prvi put, možete da napravite pauzu, ponovo pređete oblasti  u koje niste bili sigurni i zatim pokušate ponovo. Možete da kupite i dodatne testove po ceni od 149 evra.

Kada uspešno položite ispit, sertifikat će Vam biti odmah dostupan u elektronskoj formi na Vašem NASM nalogu.

NASM Sertifikat za Bodibilding trenera ne ističe i nije potrebno da ga obnavljate.

BODIBILDING

CENA KURSA:

105.500 RSD (899€)

CENA KURSA SA POPUSTOM:

84.000 RSD (719€)

Ukoliko vam je potrebna pomoć ili dodatne informacije oko načina kupovine kursa, posetite ovaj LINK ili nas kontaktirajte.

Pridružite se listi čekanja Obavestićemo Vas kada proizvod bude ponovo dostupan za kupovinu. Molimo Vas da ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.

No fields found, please go to settings & save/reset fields