Savetnik u Ishrani
Online kurs

Želite posao koji će vam doneti više zarade ali i više slobodnog vremena?

Želite da se dodatno edukujete i da unapredite kvalitet života?

Budite u toku sa najsavremenijim činjenicama i aktuelnim temama iz oblasti nutricionizma!

Kao NASM sertifikovani savetnik u ishrani (NASM-CNC) poboljšaćete svoje zdravlje i pomoći ljudima da promene životne navike na bolje! Umerena i raznovrsna ishrana predstavljaju preduslov dobrog zdravlja. Pravilna ishrana treba da pokriva dnevne energetske potrebe individualno prilagođene pojedincu. Jedan od najboljih načina da poboljšate svoje zdravlje, kao i ishranu jeste da unapredite svoje znanje.

U ovom najsavremenijem interaktivnom programu naučićete kako da svoje klijente usmerite na put ka postizanju najbolje verzije sebe. Dobićete relevantna znanja i sposobnosti koja su vam neophodna kako bi pružili svojim klijentima prave informacije i savetovanje iz ove oblasti. Moći ćete da koristite svoje komunikacijske veštine kako bi unapredili njihovo zdravlje, motivisali ih da ostanu istrajni i pomogli pri postizanje ciljeva povezanih sa fitnesom.

Šta dobijate završavanjem ovog kursa?

Prijavite se za online obuku jedne od vodećih organizacija u svetu iz oblasti fitnes edukacija – NASM (National Academy of Sports Medicine). Organizacija koja iza sebe ima 35 godina iskustva i liderstva u fitnes industriji (www.nasm.org). Sertifikat je međunarodno priznat i u svetu prepoznat kao najbolji!

Kako funkcioniše online kurs?

Prednost online kursa je što možete da slušate gde god Vi želite i kada Vi želite, u vreme koje Vama odgovara.

Imate 5 godina pravo da pristupate sadržaju kursa.

Edukacija obuhvata: interaktivnu knjigu sa infografikom i kratkim video snimcima, testove znanja, pitanja za pripremu ispita, kao i finalni test.

Obuka je na engleskom jeziku, s tim da imate ispod svake video prezentacije transkirpt (takođe na engleskom) koji mnogo olakšava razumevanje.

Ispit je u obliku testa na kojem prepoznajete tačne odgovore.

Šta ćete naučiti na kursu

Sa NASM sertifikatom za savetnika u ishrani, Vi ćete:

Sadržaj kursa

Poglavlje 1: Uvod

Saznajte više o ulozi savetnika u ishrani i kako NASM sertifikat može da vam pomogne da unapredite svoju karijeru.

Poglavlje 2: Obim prakse

Razumećete obim prakse savetnika u ishrani u fitnesu, profesionalna očekivanja i razlikovati srodne profesije u nutricionizmu.

Poglavlje 3: Ishrana i praksa zasnovane na naučnim dokazima

U ovom poglavlju ćete naučiti važnost prakse zasnovane na naučnim dokazima, razliku između osnovnih naučnih principa i metodologije i definisati procese naučnog istraživanja.

Poglavlje 4: Obrasci u ishrani

Razumećete uticaj ishrane na zdravlje i faktore koji utiču na obrasce u ishrani.

Poglavlje 5: Energetski balans i metabolizam

Ovo poglavlje istražuje kako makronutrijenti podstiču aktivnost i telesne funkcije. Razumećete prvi zakon termodinamike, energetski balans i energetske sisteme.

Poglavlje 6: Proteini

Protein je važan makronutrijent od kojeg zavise mnoge telesne funkcije. Naučite strukturu i funkciju proteina, ukupne dnevne potrebe za proteinima i metode za utvrđivanje potreba za proteinima u programu ishrane.

Poglavlje 7: Ugljeni hidrati

Ugljeni hidrati obezbeđuju energiju za telo. Naučićete njihovu strukturu i funkciju, proces varenja i apsorpcije, dnevne potrebe za ugljenim hidratima i još mnogo toga.

Poglavlje 8: Masti

Masti u ishrani imaju mnoge važne funkcije. U ovom poglavlju ćete naučiti o funkciji masti i koje su preporuke za adekvatan unos, zdravim i nezdravim mastima, kao i ključnim mitovima u vezi sa mastima.

Poglavlje 9: Alkohol

Ovo poglavlje objašnjava proces varenja i apsorpcije alkohola, kao i fiziološke efekte i metode za svrstavanje alkohola u dijetetski program.

Poglavlje 10: Mikronutrijenti

Mikronutrijenti pomažu u održavanju metaboličkih procesa potrebnih za proizvodnju energije. Naučićete razliku između vitamina rastvorljivih u vodi i vitamina rastvorljivih u mastima i minerala, prepoznate uobičajene izvore hrane i naučite da izračunate dnevne preporučene unose i vrednosti za svaki mikronutrijent.

Poglavlje 11: Hidratacija

U ovom poglavlju ćete naučiti šta se dešava u telu nakon značajnog gubitka znoja. Takođe ćete otkriti metode koje pomažu u smanjenju prekomerne hipo- ili hiper-hidratacije i naučiti o pravilnim strategijama hidratacije.

Poglavlje 12: Vreme za ishranu

Otkrijte strategije vremenskog usklađivanja hranljivih sastojaka za bolje performanse i za promenu sastava tela, kao i ulogu koju tajming hranljivih sastojaka igra u opštoj ishrani.

Poglavlje 13: Suplementacija

Naučićete da odredite ulogu i primenu suplemenata ukod različitih ciljeva, i kako da komunicirate sa klijentima o prednostima i nedostacima suplemenata.

Poglavlje 14: Psihologija kontrole težine i promene ponašanja

U ovom poglavlju ćete naučiti kako psihologija utiče na fitnes i sveukupno zdravlje. Prepoznate kod klijenata prepreke za zdravu ishranu i redovno vežbanje, uobičajene poremećaje u ishrani i uobičajene tipove klijenata koji se koriste za razvoj prilagođenih programa.

Poglavlje 15: Koučing i komunikacija

Za savetnike u ishrani je važno da komuniciraju na način koji pozitivno utiče na pridržavanje njihovim programima. Naučićete strategije za izgradnju odnosa zasnovanog na poverenju i koristite efikasne komunikacijske veštine da izazovete promene u  ponašanju.

Poglavlje 16: Motivacija

Ovo poglavlje objašnjava motivaciono intervjuisanje i strategije koje se koriste da pomognu klijentima da shvate osnovne razloge za sopstvene promene dok potvrđuju ličnu motivaciju.

Poglavlje 17: Postavljanje ciljeva

Naučićete različite vrste ciljeva, prednosti efikasnog postavljanja ciljeva, metode za pružanje povratnih informacija i praćenje napretka, kai i prepreke sa kojima se obično klijenti susreću prilikom postavljanja ciljeva.

Poglavlje 18: Procena ishrane i ispitivanje sastava tela

Naučićete metode koje se koriste za procene sastava tela i razumećete važnost doslednosti i pristupačnosti.


Poglavlje 19: Deklaracije na hrani i suplementima i veličina porcije

Saznajte više o standardima za deklaraciju hrane i suplemenata, kao i o preporukama za veličinu porcija.


Poglavlje 20: Pomoć klijentima u svakodnevnim situacijama

Ovo poglavlje objašnjava strategije koje mogu pomoći klijentima da izaberu zdravu hranu u svakodnevnim situacijama, na primer u prodavnici ili u restoranu.

Poglavlje 21: Dijete i različiti pristupi ishrani 

Naučite najnovije činjenice u vezi sa ishranom i kako one utiču na zdravlje, sastav tela i sportske performanse. Ovo poglavlje istražuje mnoge različite dijete i pruža detalje o njihovoj bezbednosti i efikasnosti.


Poglavlje 22: Kontroverze o ishrani

Detaljan pristup nauci i  objašnjenja za mnoge kontroverze o ishrani sa kojima se danas suočavaju klijenti.


Poglavlje 23: Upravljanje platoima gubitka težine i održavanje željene težine

Ovo poglavlje ispituje nauku i psihologiju stagnacije mršavljenja i kako pomoći klijentima da izbegnu ovaj začarani krug.


Poglavlje 24: Programiranje – spajanje svega

Ovo poglavlje stavlja znanje u praksu i detaljno opisuje proces programiranja ishrane korak po korak.

Kada završite kurs, ispit polažete online iz udobnosti svoga doma. Završni ispit se sastoji od 100 pitanja na kojima prepoznajete tačne odgovore. Da biste položili potrebno je da ostvarite rezultat od 70% ili više tačnih odgovora.  Imate 90 minuta da završite ispit.

Edukacija obuhvata:

NASM FACTS

Najčešća pitanja

Kurs Sertifikovani savetnik u ishrani (NASM-CNC) vredi  1.9 CEU bodova.

NASM Provider logo

Potrebno je da znate engleski jezik. Obuka je na engleskom ali postoji transkript (takođe na engleskom) koji mnogo olakšava raumevanje. Neće Vam biti problem da pratite predavanja ukoliko ste ranije učili ovaj jezik.

Sa online obukom možete da započnete kada Vi želite. Sami određujete vreme kada ćete pratiti nastavu u zavisnosti od Vašeg slobodnog vremena. Sadržaju možete da pristupite putem telefona, tableta ili desktop računara, gde god da se nalazite.

Imate ukupno 5 godina prava da pristupate sadržaju kursa od dana aktivacije. Pristup ispitu dobijate odvojeno od sadržaja i imate godinu dana pravo da pristupate ispitu od dana aktivacije i ukupno 3 pokušaja da položite ispit.

Ispit polažete online u obliku testa na kojem prepoznajete tačne odgovore. Test sadrži 100 pitanja i imate ukupno 90 minuta da završite ispit. Da biste položili ispit potrebno je da ostvarite rezultat od 70% ili više tačnih odgovora. 

Ne brinite! Imate pravo na tri pokušaja u roku od godinu dana da položite završni ispit. Ako ne položite prvi put, možete da napravite pauzu, ponovo pređete oblasti  u koje niste bili sigurni i zatim pokušate ponovo. Možete da kupite i dodatne testove po ceni od 149 evra.

Kada uspešno položite ispit, sertifikat će Vam biti odmah dostupan u elektronskoj formi na Vašem NASM nalogu.

Sertifikat za savetnika u ishrani se obnavlja svake dve godine.

Da biste stekli uslove za resertifikaciju potrebno je da ponovo polažete ispit za koji ćete takođe imati 3 pokušaja i godinu dana prava pristupa. Cena ispita za resertifikaciju je 199.

Kada ponovo položite ispit sertifikat će vam biti aktivan naredne dve godine od novog datuma kada ste položili test za reseertifikaciju.

Cena edukacije sa popustom iznosi 719 evra, uz mogućnost plaćanja na tri rate.

Edukacija obuhvata NASM interaktivnu digitalnu knjigu sa infografikom i kratkim video snimcima, testove znanja, pitanja za pripremu ispita, kao i NCCA akreditovani ispit.

Nakon završene obuke dobijate međunarodno priznat sretifikat!

SAVETNIK U ISHRANI

CENA KURSA:

105.000 RSD (899€)

CENA KURSA SA POPUSTOM:

84.000 RSD (719€)

Ukoliko Vam je potrebna pomoć ili dodatne informacije oko načina kupovine kursa, posetite ovaj LINK ili nas kontaktirajte.

Pridružite se listi čekanja Obavestićemo Vas kada proizvod bude ponovo dostupan za kupovinu. Molimo Vas da ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.

No fields found, please go to settings & save/reset fields