Instruktor Grupnog Fitnesa
Online kurs

Želite da izgradite odnos i poverenje sa velikim brojem klijenata?

Nezadovoljni ste trenutnim poslom i razmišljate o novoj karijeri?

Imate strast prema fitnesu, ali niste sigurni da li je to pravi izbor za vas?

Zahvaljujući našim edukacijama možete da se profilišete u fitnes trenera. Nije Vam neophodno prethodno iskustvo! Sve što je potrebno, da biste bili uspešan instruktor grupnog fitnesa, naučićete na samom kursu. Ako ste već trener naši kursevi će Vam razjasniti sve nejasnoće i unaprediti postojeća znanja.

Ukoliko želite da naučite da sami napravite koreografiju, da prilagodite trening različitoj populaciji kao što su trudnice, starija populacija, kao i da držite čas velikoj grupi ljudi nudeći raznoliko, sigurno i efikasno iskustvo, ova obuka je pravi izbor za Vas!

Šta dobijate završavanjem ovog kursa?

Međunarodno priznat sertifikat Athletics and Fitness Association of America (AFAA), organizacije koja iza sebe ima više od 35 godina iskustva i liderstva u fitnes industriji. (www.afaa.com). AFAA sertifikat ima punu akreditaciju od strane EREPSa, kao i NCCA i predstavlja zlatni standard u sertifikaciji instruktora grupnog fitnesa.

AFAA FACTS

Kako funkcioniše online kurs?

Prednost online kursa je što možete da slušate gde god Vi želite i kada Vi želite, u vreme koje Vama odgovara.

Imate godinu dana pravo da pristupate kursu.

 Edukacija obuhvata: digitalnu knjigu, prezentacije, video prezentacije, skriptu sa vežbama i njihovim modifikacijama, bazu snimaka sa vežbama, primere gotovih treninga, kao i finalni test.

Obuka je na engleskom jeziku, s tim da ispod svake video prezentacija imate  transkirpt (takođe na engleskom) koji mnogo olakšava razumevanje.

Ispit je u obliku testa na kojem prepoznajete tačne odgovore. 

HFS blog (Facebook Cover)

Šta ćete naučiti na kursu

Sadržaj kursa

Poglavlje 1: Industrija grupnog fitnesa

Saznaćete sve o savremenom stanju zdravlja i kondicije. Ovo razumevanje će vam pružiti uvid u to zašto će vam vaša karijera u fitnesu pomoći da postanete toliko uticajni u poboljšanju života drugih.

Poglavlje 2: Osnove nauke o vežbanju

Pomaganje drugima da postignu svoje ciljeve zahteva znanje za temeljnu analizu osnova ljudskog pokreta. Biomehanika i interakcije mišićnih kontrakcija pružaju vam osnove nauke o vežbanju i temeljno razumevanje ljudskog tela.


Poglavlje 3: Sistem lјudskog kretanja

Naučićete funkcije sistema ljudskog kretanja (koji se takođe naziva kinetički lanac). Kinetički lanac se sastoji od tri različita, ali blisko isprepletena sistema koji omogućavaju našem telu da se kreće. Znanje u vezi sa ovim sistemima i njihovim interakcijama pomoći će vam da usmerite pojedince sa kojima radite da se kreću bezbedno i efikasno.


Poglavlje 4: Integrisani fitnes

Integrisani fitnes je osnova za uspešan razvoj bilo kog fitnes programa, kombinujući više vrsta vežbi kako bi pomogli učesnicima da postignu svoje ciljeve. Kroz primenu različitih komponenti integrisanog fitnesa, možete dizajnirati sigurnije i efikasnije treninge.

Poglavlje 5: Osnove o dizajnu treninga

Koristeći principe integrisanog fitnesa, sada možete početi da sastavljate pet komponenti treninga za jedinstven tok časa. Kroz detaljno istraživanje svake od pet komponenti (uvod, priprema za pokret,glavni deo treninga, prelaz i kraj), možete identifikovati različita razmatranja za najpopularnije formate, uključujući intenzitet treninga i odgovarajući izbor vežbi.

Poglavlje 6: Tehnika izvođenja vežbi

Jedan dragoceni resurs za ambicioznog instruktora grupnog fitnesa je ogroman izbor vežbi koje mogu biti korisne u više formata. Pored toga, instruktori treba da budu upoznati sa odgovarajućom tehnikom za svaku vežbu koju izvode, kao i da budu spremni da ponude modifikacije kako bi se prilagodili potrebama vežbača.

Poglavlje 7: Planiranje treninga i priprema

Tek nakon razumevanja integrisanog fitnesa, komponenti treninga i pravilne tehnike izvođenja vežbi u najpopularnijim formatima, instruktori mogu primeniti svoje znanje u sali. Pažljivo planiranje nastave omogućava instruktorima priliku da preciziraju planirane ishode svojih treninga odabirom elemenata kao što su muzika, oprema i opcije vežbi kako bi najbolje odgovarali njihovim ciljevima.

Poglavlje 8: Prilagođavanje dinamici časa

Pored planiranja svojih treninga, instruktori takođe moraju biti spremni da se suoče sa neočekivanim događajima tokom dana. Moraju znati kako da reagujete na brojne situacije, od iznenadnih početnika do hitnih medicinskih slučajeva, ovo poglavlje će vam pomoći u naporima da svima pružite bezbedno i inkluzivno iskustvo. Marljivo prirpema sale može pomoći da se izbegnu komplikacije pre nego što trening  počne.

Poglavlje 9: Komunikacija i učenje

Dok je duboko poznavanje pravilnog izvođenja vežbi i dizajna treninga od suštinskog značaja za sve instruktore grupnog fitnesa, test uspešnog instruktora leži u povezivanju sa vežbačima kroz njihove željene stilove učenja i aktivno praćenje. Uopšteno govoreći, najbolji način da se povežete sa vežbačima jeste pružanje instrukcija usredsređenih na pojedinca koje uvažavaju individualne potrebe dok su istovremeno korisne celoj grupi.

Poglavlje 10: Rad sa posebnim populacijama

Instrukcije usmerene na ipojedinca zahtevaju razumevanje različitih nivoa kondicioniranja koji mogu uticati na performanse pojedinca u grupnom treningu. Razumevanjem različitih pristupa i dostupnih modifikacija, možete pružiti podršku svakom vežbaču bez potrebe da ih izdvajate ili žrtvujete celokupan kvalitet treninga.

Poglavlje 11: Konekcija i motivacija

Da bi instruktor bio uspešan potrebno je da se povezuje sa svojim vežbačima, da ih angažuje i motiviše da se iznova vraćaju na trening. Motivišući svakog vežbača na način koji ih ohrabruje da ostvare svoje ciljeve, izgradićete veliku vrednost i odnos pon poverenja sa svojim vežbačima.

Poglavlje 12: Profesionalne i pravne odgovornosti

Kao i kod svake karijere, postoje pravna, etička i profesionalna očekivanja od sertifikovanih instruktora grupnog fitnesa. U ova očekivanja uključena je i potreba za kontinuiranim obrazovnim i iskustvenim razvojem, kao i metode za brigu o sebi koje će vam pomoći da održite poslovanje i napredujete.

Poglavlje 13: Pravilna ishrana

Postizanje optimalnog zdravlja i kondicije prevazilazi ljudsko kretanje, ono takođe obuhvata i pravilnu ishranu. Nutricionizam je nauka koja se razvija i brzo se menja. Kako se sprovode nova istraživanja, nove informacije pružaju sveže uvide koji mogu uticati na posao koji radite kao grupni fitnes instruktor. Ovo poglavlje će vam pružiti osnovne informacije o ishrani koje će vam trebati za razgovore sa vežbačima, kao i za vaše zdravlje.

Želite posao koji možete da radite od kuće? u okviru kursa AFAA-GFI sada dobijate besplatno bonus sadržaj NASM osnove virtuelnog koučinga. Naučiećete kako da trenirate klijente online. Naučićete sve od postavljanja opreme, kreiranja digitalnih programa, preuzimanja uplata i još mnogo toga! Kurs uključuje 5 detaljnih lekcija, 1o kratkih video snimaka i još mnogo toga.

Kada završite kurs, ispit polažete online iz udobnosti svoga doma. Završni ispit se sastoji od 120 pitanja na kojima prepoznajete tačne odgovore. Da biste položili potrebno je da ostvarite rezultat od 70% ili više tačnih odgovora.  Imate 120 minuta da završite ispit.

Edukacija obuhvata:

Iskustva naših polaznika

Najčešća pitanja

Kurs Instruktor grupnog fitnesa vredi  15 AFAA CEU bodova i 1,5 NASM CEU boda.

NASM Provider logo    AFAA Provider Logo

Potrebno je da znate engleski jezik. Obuka je na engleskom ali postoji transkript (takođe na engleskom) koji mnogo olakšava raumevanje. Neće Vam biti problem da pratite predavanja ukoliko ste ranije učili ovaj jezik.

Sa online obukom možete da započnete kada Vi želite. Sami određujete vreme kada ćete pratiti nastavu u zavisnosti od Vašeg slobodnog vremena. Sadržaju možete da pristupite putem telefona, tableta ili desktop računara, gde god da se nalazite.

Imate ukupno godinu dana pravo da pristupate sadržaju kursa od dana aktivacije. Pristup ispitu dobijate odvojeno od sadržaja i takođe imate godinu dana pravo da pristupate ispitu od dana aktivacije i imate ukupno 3 pokušaja da položite ispit

Ispit polažete online u obliku testa na kojem prepoznajete tačne odgovore. Test sadrži 100 pitanja i imate ukupno 90 minuta da završite ispit. Da biste položili ispit potrebno je da ostvarite rezultat od 70% ili više tačnih odgovora. 

Ne brinite! Imate pravo na tri pokušaja u roku od godinu dana da položite završni ispit. Ako ne položite prvi put, možete da napravite pauzu, ponovo pređete oblasti  u koje niste bili sigurni i zatim pokušate ponovo. Možete da kupite i dodatne testove po ceni od 249 evra.

Sertifikat se obnavlja svake dve godine po ceni od 199 evra ili možete nakon dve godine uplatiti doživotnu resertifikaciju po ceni od 449 evra.

Da biste stekli uslove za resertifikaciju potrebno je da prikupljate CEU bodove. Ceu bodove možete prikupiti različitim edukacijama, seminarima i konferencijama koji su akreditovani i priznati od strane AFAA-a.

Potrebno vam je ukupno 15 AFAA CEU bodova kako biste obnovili svoj sertifikat u koje ulazi obavezna sertifikacija prve pomoći koja nosi 2 AFAA CEU boda.

Cena edukacije je 399 evra, uz mogućnost plaćanja na dve mesečne rate.

Edukacija obuhvata NASM digitalnu knjigu, prezentacije, video prezentacije, video i skriptu sa vežbama i njihovim modifikacijama, primere gotovih treninga, testove znanja, pitanja za pripremu ispita, kao i NCCA akreditovani ispit.

Nakon završene obuke dobijate međunarodno priznat sretifikat!

INSTRUKTOR GRUPNOG FITNESA

CENA KURSA:

46.600 RSD (399€)

Ukoliko Vam je potrebna pomoć ili dodatne informacije oko načina kupovine kursa, posetite ovaj LINK ili nas kontaktirajte.

Pridružite se listi čekanja Obavestićemo Vas kada proizvod bude ponovo dostupan za kupovinu. Molimo Vas da ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.

No fields found, please go to settings & save/reset fields