Specijalista za Ženski Fitnes
Online kurs

Žene imaju različite potrebe za vežbanjem u različitim životnim fazama! Pomozite svojim klijentkinjama da se uspešno kreću kroz životne faze pomoću NASM -ove specijalizacije za ženski fitnes!

Specijalizacija za ženski fitnes (WFS -Women’s Fitness Specialization) daje Vam mogućnost da osmislite i prilagodite fitnes programe za svoje ženske klijente.

Osim očiglednih polnih razlika poput trudnoće i nekih stanja povezanih sa starenjem (npr. Promene u menopauzi), koliko se generalno razmišlja o anatomskim i fiziološkim razlikama između muškaraca i žena pri kreiranju programa za klijentkinje?

Od adolescencije do prenatalnog i postnatalnog perioda, od užurbanih rasporeda do fizičkih ograničenja, sve žene su različite, a njihove potrebe su jedinstvene. Zato smo kreirali program koji je savršeno usklađen sa zahtevima Vaših klijentkinja i njihovim individualnim potrebama.

 

Redovan i odgovarajuće osmišljen program treninga važan je deo zdravog načina života za žene svih uzrasta i životnih doba.

Na ovom online kursu, naučićete o vežbama i njihovim modifikacijama za treninge fleksibilnosti, snage, kora, ravnoteže, pliometrije i kardiorespiratorne treninge. Osim toga, saznaćete sve što Vam je potrebno o procenama u fitnesu, psihološkim razmatranjima, ishrani i o tome kako da unapredite svoje poslovanje radeći sa ženama.

Zašto da postanete Specijalista za ženski fitnes?

Program je dizajniran prema anatomskim i fizioliškim potrebama žena. Ovaj online kurs ima za cilj da personalnim trenerima omogući da razviju programe usmerene na rezultate.

Naučićete kako da primenite  NASM Optimum Performance Training (OPT) model kako biste ispunili sve ciljeve Vaših klijentkinja.

Kroz NASM Specijalizaciju za ženski fitnes doći ćete do potpuno novog broja klijenata kojima je potreban personalizovaniji pristup.

Unapredićete svoju karijeru, zaradu i bazu klijenata obučavanjem žena svih uzrasta i različitih tipova tela.

Prijavite se za kurs Specijalista za ženski fitnes, i zaslužite svetski priznat sertifikat National Academy of Sports Medicine (NASM) , organizacije koja iza sebe ima više od 35 godina iskustva i liderstva u fitnes industriji. (www.nasm.org).

Kako funkcioniše online kurs?

Prednost online kursa je što možete da slušate gde god Vi želite i kada Vi želite, u vreme koje Vama odgovara.

Imate ukupno 5 godina pravo da pristupate sadržaju kursa.

Edukacija obuhvata: teorijski priručnik, prezentacije, video prezentacije, skriptu sa vežbama i njihovim modifikacijama, bazu snimaka sa vežbama,  pitanja za pripremu ispita, kao i finalni test.

Obuka je na engleskom jeziku, s tim da imate ispod svake video prezentacije transkirpt (takođe na engleskom) koji mnogo olakšava razumevanje.

Ispit je u obliku testa na kojem prepoznajete tačne odgovore.

Šta ćete naučiti na kursu?

Svaka faza u životu žene ima svoje izazove i prednosti. Upoznaćete se sa jedinstvenim biološkim aspektima žena, zdravstvenim problemima specifičnim za žene, potencijalnim faktorima rizika i kako oni mogu uticati na programiranje treninga i postavljanje ciljeva. 

Pregled promena koje se dešavaju u telu žene tokom njenog životnog veka (pubertet, trudnoća i menopauza).

Naučićete sve o metabolizmu, regulaciji hormona i jedinstvenim aspektim fiziologije žene.

Detaljan pregled fizioloških i anatomskih razmatranja pri radu sa trudnicama i klijentkinjama nakon porođaja. Takođe obuhvata modifikacije vežbi na osnovu ovih promena.

Pregled fizioloških i anatomskih razmatranja premenopauze, menopauze i postmenopauze i modifikacije treninga za uobičajene simptome.

Naučićete sve komponente dijagnostike, kako da primenite i subjektivne i objektivne procene, i takođe modifikacije procene za prenatalne klijentkinje i klijentkinje u menopauzi.

Ovo poglavlje otkriva razloge za trening fleksibilnosti za žene i smernice za adekvatne metode obuke, uključujući mere predostrožnosti za trudnice i klijentkinje nakon porođaja.

Prednosti kardiorespiratornog treninga koji pomaže ženama da održe optimalno zdravlje i upravljaju dinamikom tela koje se menja tokom svog životnog veka.

Važnost treninga za kor, ravnotežu, pliometrijskog (reaktivnog) treninga i SAQ treninga (Speed, Agility and Quickness).

Razumećete zašto su trening sa opterećenjem i dizanje tegova vitalna komponenta programiranja treninga za žene. Naučićete kako da primenite smernice za trening i modifikacije kako biste pomogli klijentkinjama da postignu svoje ciljeve.

Ovo poglavlje vam pokazuje kako da koristite informacije dobijene kroz proces dijagnostike i osmislite sigurne i efikasne progresivne programe trenigna koji će zadovoljiti potrebe i želje vaših ženskih klijenata koristeći NASM-ov OPT™ model.

Naučićete koliko je važna pravilna ishrane za žene i dobićete opšte smernice o ishrani i naučna razmatranja za ovu populaciju koja su u domenu prakse fitnes profesionalaca.

Naučićete psihološke i motivacione elemente koje treba da uzmete u obzir kada radite sa ženama. Pored toga, saznaćete više o tehnikama  komunikacije, postavljanja ciljeva i poboljšanja motivacije.

Predstavićemo poslovne i etičke odgovornosti Specijalsite za ženski fitnes i kako da plasirate i prodate svoje usluge.

Kada završite kurs, ispit polažete online iz udobnosti svoga doma. Završni ispit se sastoji od 100 pitanja na kojima prepoznajete tačne odgovore. Da biste položili potrebno je da ostvarite rezultat od 70% ili više tačnih odgovora.  Imate 90 minuta da završite ispit.

Edukacija obuhvata:

Najčešća pitanja

Kurs Specijalista za ženski fitnes (NASM-WFS) vredi  1.5 NASM i 15 AFAA CEU bodova.

NASM Provider logoAFAA Provider Logo

Potrebno je da znate engleski jezik. Obuka je na engleskom ali postoji transkript (takođe na engleskom) koji mnogo olakšava raumevanje. Neće Vam biti problem da pratite predavanja ukoliko ste ranije učili ovaj jezik.

Sa online obukom možete da započnete kada Vi želite. Sami određujete vreme kada ćete pratiti nastavu u zavisnosti od Vašeg slobodnog vremena. Sadržaju možete da pristupite putem telefona, tableta ili desktop računara, gde god da se nalazite.

Imate ukupno 5 godina pravo da pristupate sadržaju kursa od dana aktivacije. Pristup ispitu dobijate odvojeno od sadržaja i imate godinu dana pravo da pristupate ispitu od dana aktivacije i ukupno 3 pokušaja da položite ispit.

Ispit polažete online u obliku testa na kojem prepoznajete tačne odgovore. Test sadrži 100 pitanja i imate ukupno 90 minuta da završite ispit. Da biste položili ispit potrebno je da ostvarite rezultat od 70% ili više tačnih odgovora. 

Ne brinite! Imate pravo na tri pokušaja u roku od godinu dana da položite završni ispit. Ako ne položite prvi put, možete da napravite pauzu, ponovo pređete oblasti  u koje niste bili sigurni i zatim pokušate ponovo. Možete da kupite i dodatne testove po ceni od 149 evra.

Kada uspešno položite ispit, sertifikat će Vam biti odmah dostupan u elektronskoj formi na Vašem NASM nalogu.

NASM Sertifikat za  Specijalistu ženskog fitnesa ne ističe i nije potrebno da ga obnavljate.

Cena kursa sa popustom je 425 evra, uz mogućnost plaćanja na 2 rate.

Literaturu dobijate u elektronskoj formi i imate konstantu podršku tokom i nakon završene edukacije. Sva dodatna pitanja možete postaviti putem mail-a i u najkraćem roku možete očekivati odgovor.

Specijalista za Ženski Fitnes

CENA KURSA:

58.300 RSD (499€)

CENA KURSA SA POPUSTOM:

49.700 RSD (425€)

Ukoliko Vam je potrebna pomoć ili dodatne informacije oko načina kupovine kursa, posetite ovaj LINK ili nas kontaktirajte.

Pridružite se listi čekanja Obavestićemo Vas kada proizvod bude ponovo dostupan za kupovinu. Molimo Vas da ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.

No fields found, please go to settings & save/reset fields