Specijalista Korektivnog Vežbanja
Online kurs

Kako da postanete specijalista korektivnog vežbanja i povećate svoju stručnost?

Kao trener, često se srećete sa klijentima koji imaju bolove u leđima, kolenima, stopalima, vratu ili ramenima? Rado biste želeli da im pomognete da se kreću, osećaju i žive bolje, ali niste sigurni na koji način, kojim vežbama, kojim redosledom i koliko često.

Zašto je potrebno korektivno vežbanje?

Ko može da ima koristi od korektivnog vežbanja?

Savremen način života je doveo do toga da se ljudi manje kreću i sve više vremena provode u sedećem položaju. Dugo sedenje i umor dovode do nepravilnog položaja sedenja, pojave bolova u leđima, lošeg držanja tela a kasnije i do pojave deformiteta. Kao trener, važno je da shvatite da skoro svaki klijent sa kojim radite može biti podložan čestim povredama i bolestima, od bola u donjem delu leđa, ALC povreda do bola u ramenu.

NASM specijalizacija za korektivno vežbanje je dokazani program koji se može primeniti za smanjenje mišićne disfunkcije. Možete da primenite na svim klijentima, što će dodatno povećati vrednost vašem poslovanju. Dobijanje sertifikata Specijalista Korektivnog Vežbanja (NASM-CES) pokazuje vašu kontinuiranu strast i ulaganje u obrazovanje, pomažući vam da se bolje uspostavite kao lider u fitnes industriji.

Program Specijalista Korektivnog Vežbanja (NASM-CES) možete primeniti na klijente koji su već u dobrom fizičkom stanju ali žele više! Možda se pripremaju za trku ili se takmiče u sportu.

Imaćete znanje koje ćete moći da primenite u radu sa klijentima kako biste bili sigurni da su u stanju da učine sve što je u njihovoj moći, da održe efikasnost pokreta i da izbegnu povrede jer svakog dana izazivaju svoje telo i guraju preko granica.

Bilo da ste kondicioni, sportski trener, fitnes trener ili možda kiropraktičar ili terapeut za masažu, ovaj kurs će vam omogućiti da povećate kvalitet usluga, postanete stručniji i pomognete svojim klijentima na pravi način.

Upišite online kurs Specijalista korektivnog vežbanja, i zaslužite svetski priznat sertifikat Natonal Academy of Sports Medicine (NASM), organizacije koja iza sebe ima više od 35 godina iskustva i liderstva u fitnes industriji. (www.nasm.org).

Sa obukom možete da započnete kada želite, sadržaju možete da pristupite putem telefona, tableta ili desktop računara, gde god da se nalazite! Dobićete 100% najkvalitetnije iskustvo i vrhunski digitalni sadžaj!

Sami određujete kada ćete slušati nastavu u zavisnosti od vašeg slobodnog vremena. Možete da napravite pauzu ili da se vratite na lekciju unazad ukoliko ste nešto propustili ili niste bili dovoljno skoncentrisani.

Imate godinu dana pravo da pristupite sadržaju kursa tako da Vam ne promakne ni jedna bitna informacija.

Kako funkcioniše online kurs?

Prednost online kursa je što možete da slušate gde god Vi želite i kada Vi želite, u vreme koje Vama odgovara.

Imate ukupno 5 godina pravo da pristupate sadržaju kursa.

Edukacija obuhvata: digitalnu knjigu sa 18 poglavlja, više od 50 video prezentacija, skriptu sa vežbama i njihovim modifikacijama, bazu snimaka sa vežbama, primere gotovih treninga, pitanja za pripremu ispita, kao i finalni test.

Obuka je na engleskom jeziku, s tim da imate ispod svake video prezentacije transkirpt (takođe na engleskom) koji mnogo olakšava razumevanje.

Ispit je u obliku testa na kojem prepoznajete tačne odgovore.

Sadržaj kursa

Poglavlje 1: Zašto korektivno vežbanje

Razumećete zašto je važno korektivnog vežbanja i  razloge za uključivanje korektivnog vežbanja u program treninga.


Poglavlje 2: Nauka o ljudskom kretanju i korektivne vežbe

Otkrijte odnos između funkcionalne anatomije, ljudskog sistema kretanja i kako se to odnosi na ukupnu strategiju korektivnog vežbanja.

Poglavlje 3: Tehnike inhibicije

Odaberite i primenite odgovarajuće inhibitorne strategije na osnovu trenutnih rezultata klijenta dobijenih dijagnostikom

Poglavlje 4: Tehnike istezanja

Obrazloženje i pravilna primena različitih modaliteta fleksibilnosti

Poglavlje 5: Tehnike aktivacije

Ovo poglavlje će vam pružiti smernice, mere predostrožnosti i kontraindikacije za sprovođenje izolovanih vežbi snage

Poglavlje 6: Tehnike integracije

Shvatitćete važnost integrisanog dinamičkog pokreta i kako da napredujete u ovim pokretima da biste postigli ciljeve i unapredili performanse vašeg klijenta

Poglavlje 7: Upoznavanje i procena novih klijenata

Naučite na koji način je najbolje da uradite dijagnostiku klijenata kako biste kreirali najciljaniji program treninga prilagođen  specifičnim potrebama


Poglavlje 8: Statičke procene

Prvi, osnovni korak u procesu dijagnostike u korektivnom vežbanju, koji daje uvid u celokupno držanje tela klijenta

Poglavlje 9: Procene kretanja

Procene kretanja su osnova dijagnostike. Radite kroz dijagram toka procene, birajući najrelevantnije i ciljane testove.


Poglavlje 10: Procene mobilnosti

Steknite razumevanje kako dalje usavršiti proces dijagnostike sa ciljanim procenama mobilnosti.

Poglavlje 11: Korektivne strategije za stopalo i skočni zglob

Ljudski pokret je složena ravnoteža senzorne stimulacije, nervnomišićne kontrole i biomehaničke stabilizacije. U osnovi ljudskog pokreta je odnos između stopala i skočnog zgloba. Ovo poglavlje će razmotriti i objasniti vitalnu funkciju ovog aspekta kinetičkog lanca.

Poglavlje 12: Korektivne strategije za koleno

Pošto je najččežća povreda upravo povreda kolena, neophodno je znati kinetičku funkciju ovog dela tela. Naučićete osnovnu anatomiju kolena, strategije za njegovo lečenje korektivnim vežbama i kako da identifikujete abnormalne obrasce aktivacije mišića.

Poglavlje 13: Korektivne strategije za LPHC kompleks koji čine lumbalni deo kičme, karlica i kukovi

LPHC kompleks je deo tela koji ima ogroman uticaj na strukture iznad i ispod njega. Zbog ovog uticaja na susedne mišiće i zglobove, ovo je izuzetno važan deo tela za razumevanje. U ovom poglavlju ćete naučiti  kako da osigurate da se ovaj deo klijenata angažuje efikasno i bezbedno.

Poglavlje 14: Korektivne strategije za torakalni deo kičme i rame

Ovo poglavlje se bavi anatomijom torakalnog dela kičme i anatomijom ramena, mehanizmima za uobičajene povrede u ovom delu tela, uticajem izmenjenih pokreta torakalne kičme na kinetički lanac i još mnogo toga.

Poglavlje 15: Korektivne strategije za ručni zglob i lakat

Zglob lakta funkcioniše kao veza između ramena i ručnog zgloba, pružajući veliku količinu stabilnosti i kretanja. S obzirom na složenost i neophodnost ručnog zgloba i lakta, disfunkcija često može negativno uticati na svakodnevne aktivnosti.

Poglavlje 16: Korektivne strategije za vratni deo kičme

U ovom poglavlju ćete naučiti anatomiju vratnog dela kičme, kako da uradite sistematsku procenu, kako da izaberete odgovarajuće strategije i uobičajene povrede koje se javljaju u ovom delu tela.

Poglavlje 17: Samo-pomoć i oporavak

Naučite strategije oporavka kako biste ublažili efekte svakodnevnih stresora na telo.

Poglavlje 18: Primena strategija korektivnih vežbi

Naučite kako da primenite korektivne vežbe u različitim scenarijima i okruženjima za klijente sa različitim ciljevima.

Kada završite kurs, ispit polažete online iz udobnosti svoga doma. Završni ispit se sastoji od 100 pitanja na kojima prepoznajete tačne odgovore. Da biste položili potrebno je da ostvarite rezultat od 70% ili više tačnih odgovora.  Imate 90 minuta da završite ispit.

Edukacija obuhvata:

NASM FACTS

Najčešća pitanja

Kurs NASM-CES vredi 1.9 CEU boda.

NASM Provider logo

Potrebno je da znate engleski jezik. Obuka je na engleskom ali postoji transkript (takođe na engleskom) koji mnogo olakšava raumevanje. Neće Vam biti problem da pratite predavanja ukoliko ste ranije učili ovaj jezik.

Sa online obukom možete da započnete kada Vi želite. Sami određujete vreme kada ćete pratiti nastavu u zavisnosti od Vašeg slobodnog vremena. Sadržaju možete da pristupite putem telefona, tableta ili desktop računara, gde god da se nalazite.

Imate ukupno 5 godina prava da pristupate sadržaju kursa od dana aktivacije. Pristup ispitu dobijate odvojeno od sadržaja i imate godinu dana pravo da pristupate ispitu od dana aktivacije i ukupno 3 pokušaja da položite ispit.

Ispit polažete online u obliku testa na kojem prepoznajete tačne odgovore. Test sadrži 100 pitanja i imate ukupno 90 minuta da završite ispit. Da biste položili ispit potrebno je da ostvarite rezultat od 70% ili više tačnih odgovora. 

Ne brinite! Imate pravo na tri pokušaja u roku od godinu dana da položite završni ispit. Ako ne položite prvi put, možete da napravite pauzu, ponovo pređete oblasti  u koje niste bili sigurni i zatim pokušate ponovo. Možete da kupite i dodatne testove po ceni od 149 evra.

NASM Sertifikat za specijalistu korektivnog vežbanja ne ističe i nije potrebno da ga obnavljate.

SPECIJALISTA KOREKTIVNOG VEŽBANJA

CENA KURSA:

105.000 RSD (899€)

CENA KURSA SA POPUSTOM:

84.000 RSD (719€)

Ukoliko Vam je potrebna pomoć ili dodatne informacije oko načina kupovine kursa, posetite ovaj LINK ili nas kontaktirajte.

Pridružite se listi čekanja Obavestićemo Vas kada proizvod bude ponovo dostupan za kupovinu. Molimo Vas da ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.

No fields found, please go to settings & save/reset fields