Kurs za nutricionistu- Kako da postanete Nutricionista-savetnik?

Nutricionizam – Najpopularnija tema današnjice

Jedna od najpopularnijih tema u modernom društvu je zdrava ishrana! Na kursu Pravilna ishrana i suplementacija ćete čuti savremene teme iz ove oblasti. 

Bilo da želite da unapredite svoje zdravlje, regulišete telesnu masu (mršavljenje ili gojenje), odnosno da vam bude figura fit, ili želite da pomognete drugima u tome, ova obuka je pravi izbor za vas.

Preplavljeni smo različitim oprečnim informacijama putem medija, i nismo sigurni u šta da verujemo, i koje informacije su naučno potvrđene. Na kursu za nutricionistu će vam biti razjašnjene sve nedoumice, osposobićete se da odradite dijagnostiku vašim klijentima, napravite smernice i preporuke za određenog klijenta u skladu sa njegovim potrebama.

Upoznaćete se sa različitim načinima ishrane: keto ishrana, autofagija, ishrana po telesnim tipovima, vegeterijanstvo, paleo ishrana, hrono ishrana, un dijeta, ishrana po krvnim grupama …  Saznaćete sve prednosti i nedostatke ovih načina ishrane.

Ko je Nutricionista-savetnik i šta on radi?

Za razliku od Nutricioniste dijetetičara, Nutricionista-savetnik daje opšte smernice i savete o unapređenju sveukupnog zdravlja kroz zdravu ishranu. Opseg rada Nutricioniste-savetnika je: Nutricionističko savetovanje i Bihevioralne promene i motivacija.

On kao sertifikovani stručnjak je neko ko je pohađao kurs uživo ili online, a zatim položio standardizovani test, pokazujući dovoljno znanja o predmetu. Neke od zvaničnih akreditovanih organizacija NASM, HFS, SRFV… 

Može ili ne mora imati preduslove (tj. Završen prethodni kurs ili životno iskustvo). 

Pored toga što pruža smernice o unosu hrane i uravnoteženoj ishrani, Savetnik treba da provede kvalitetno vreme sa klijentom kako bi mu objasnio sve korake koji ga očekuju i da ga edukuje  o važnosti uvođenja zdravih navika.

Nutricionista-savetnik radi procenu koja uključuje: pisane upitnike, intervju i procenu sastava tela. Neke ključne stavke koje trebaju da se pokriju kroz procenu su: ciljevi klijenta, šta im najteže pada, averzije u ishrani, alergije, hidratacija, okidači u ishrani, navike vežbanja, obrasci dnevnih aktivnosti…

Nutricionista savetnik je osoba koja pažljivo proučava informacije koje se prenose putem medija o zdravlju i fitnesu. Informacije mogu da dele profitni subjekti koji imaju udeo od istraživanja ili je to može biti nutricionistički sadržaj  poznatih ljudi koji nemaju formalno obrazovanje o ishranu i zdravlju.

Za koga je ova obuka?

Ova obuka je namenjena za sve one koji žele da unaprede svoje znanje u oblasti zdrave ishrane, i koji žele da pomognu sebi i drugima na putu ka zdravijem životu. Bilo da ste trener, lekar, vaspitač, kuvar, ili ste na putu traženja svoje profesije, ova obuka će vas upotpuniti i otvoriti nove vidike u ličnom razvoju.

Prijavite se da biste dobijali nove sadržaje, ekskluzivne ponude i još mnogo toga od HFS-a.

Pogledajte i ostale članke

Kako postati Personalni trener?

Za mnoge ljude fitnes predstavlja stil života, bilo da su u pitanju rekreativci i zaljubljenici u fitnes, ili profesionalci – personalni trener ili fitnes instruktor. Međutim, kako da

Pročitaj više