3 razloga da postanete specijalista KOREKTIVNOG VEŽBANJA

kako da postanete specijalista korektibnog vezbanja

„ Vežba, smeje se, zateže telo i zarađuje! Ma kakav posao, to je bajka!

Posao fitnes instruktora, naravno zahteva mnogo više od osmeha i vežbanja ali to ne umanjuje tačnost tvrdnje da je biti instruktor zanimanje puno lepih i interesantnih iskustava. Postati stručnjak za korektivno vežbanje ima brojne prednosti i može vam pomoći da unapredite svoje trenerske sposobnosti i otvoriti vam prozor u još jedan deo sveta fitnesa.

Korektivno vežbanje obuhvata skup vežbi doziranih po intezitetu, vrsti i trajanju, koje se mogu primenjivati preventivno kod ljudi koji imaju predispozicije za nastanak nekog od posturalnih deformiteta ili terapijski ako oni već postoje. Vežbe imaju za cilj povećanje snage mišića, povećanje amplitude pokreta i poboljšanje koordinacije.

Korektivna vežba po svojoj najjednostavnijoj definiciji je pokret ili vežba izabrana da ispravi određenu disfunkciju mišića ili deformitet.

Specijalizacija u ovoj oblasti vam može doneti višestruku korist.                                                          

Mi smo izdvojili 3:

  1. Postanite „majstor pokreta i kretanja” 

Da biste postali specijalista korektivnog vežbanja potrebno je da savladate procenu pokreta. Da naučite da posmatrate i steknete sposobnost detekcije problema pri izvođenju određenog pokreta ili vežbe. Razlika je u prepoznavanju malih nijansi prilikom izvođenja koje mogu biti pokazatelj osnovnog problema.

  1. Povećajte efikasnost treninga

Poboljšanje izvođenja osnovnih pokreta temelj je korektivnog treninga. Teorija je da ako ispravimo osnovne vežbe, oni će se preneti na izvođenje svih vežbi i ostalih svakodnevnih aktivnosti.

  1. Mogućnost rada sa većim brojem vežbača

Kada savladate principe korektivnog vežbanja postaćete dovoljno stručni za rad sa različitim vežbačima. Pošto ste proširili mrežu znanja, sada tačno znate kako da vežbate sa svakim klijentom bez obzira na njegovo fizičko stanje.

 

 

Za kraj treba naglasiti još dobrih strana ovog posla: beskrajne mogućnsti stručnog usavršavanja, profesionalnog napretka, primene i kreiranja inovativnih tehnika i pokreta… i što je najvažnije svest o tome  da vežbačima donosimo zdravlje, opuštanje, pozitivnu energiju i optimizam.

 

 

Upišite online kurs Sertifikovani Specijalista Korektivnog Vežbanja, i zaslužite svetski priznat sertifikat Nacionalne Akademije za Sportsku Medicinu (NASM), organizacije koja iza sebe ima 35 godina iskustva i liderstva u fitnes industriji.

Više o kursu možete pogledati ovde.

Sva dodatna pitanja možete postaviti putem mail-a: office@hfs.rs i u najkraćem roku možete očekivati odgovor.

Vaš Health and Fitness System ♥

Prijavite se da biste dobijali nove sadržaje, ekskluzivne ponude i još mnogo toga od HFS-a.

Pogledajte i ostale članke

Kako postati Personalni trener?

Za mnoge ljude fitnes predstavlja stil života, bilo da su u pitanju rekreativci i zaljubljenici u fitnes, ili profesionalci – personalni trener ili fitnes instruktor. Međutim, kako da

Pročitaj više