Najbolja stvar u vezi sa grupnim treninzima je sama činjenica da ih vode profesionalci! Mnogi vežbači ne vole trening u teretani, vežbe na spravama ili da budu sami na treningu. 
 

Vaš “posao“ instruktora grupnog fitnesa jeste da takvim vežbačima pomognete da postignu svoje ciljeve na malo drugačiji i zabavniji način.

Biti dobar instruktor grupnog programa znači biti majstor improvizacije. Sposobnost prilagođavanja programa na licu mesta je neophodna veština kako bi se osiguralo da svi učesnici imaju bezbedan i efikasan trening.

Kao instruktori grupnog fitnesa potrebno je da znate da članovi dolaze na Vaše treninge iz različitih razloga. Osnovni cilj svih grupnih fitnes programa je poboljšanje komponenti zdravstvenog fitnesa u koje ubrajamo: sastav tela, funkcionalnost lokomotornog aparata i kardiorespiratornog sistema.

Trening  sa manje opreme je jednostavan i mogućnosti su beskrajne. Možete trenirati izdržljivost, snagu, ravnotežu, kardio…

Šta ćete naučiti na našim kursevima:

  • Kako da dizajnirate, koreografišete i vodite grupni trening
  • Kako da napravite različite programe: hiit, boot camp, pilates i još mnogo toga
  • Osnove vežbanja i fiziologije
  • Kako da program prilagodite posebnim populacijama, poput trudnica i starijih vežbača
  • Kako da zadržate članove na treningu
 
 

Istraživanja pokazuju da članovi žele da njihov trening bude privlačan, zabavan, kreativan i drugačiji.

Jedan od najčešćih problema rekreativaca i vežbača koji odlaze u teretane je motivacija. Upravo zato grupni treninzi su bolji izbor i rešenje koje možete da im ponudite.

Ako je Vaš izbor rad sa većom grupom ljudi i ako volite da kominicirate sa vežbačima kroz pokret naše obuke su pravi izbor za Vas!

Više o našim obukama pročitajte klikom na dugmiće koji se nalazi u nastavku. ⬇

Prijavite se da biste dobijali nove sadržaje, ekskluzivne ponude i još mnogo toga od HFS-a.

Pogledajte i ostale članke

Kako postati Personalni trener?

Za mnoge ljude fitnes predstavlja stil života, bilo da su u pitanju rekreativci i zaljubljenici u fitnes, ili profesionalci – personalni trener ili fitnes instruktor. Međutim, kako da

Pročitaj više